Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος αποθήκευσης των ξύλων μου;
ποιος ειναι ο καλύτερος τρόπος αποθήκευσης

Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος αποθήκευσης των ξύλων μου;

Σημαντικό είναι ο χώρος αποθήκευσης των ξύλων σας να είναι κοντά στο σπίτι σας για να μπορείτε να μεταφέρεται εύκολα τα ξύλα σας χωρίς ταλαιπωρία στον εσωτερικό σας χώρο. Επίσης, βασικό είναι αν ενδιαφέρεστε για κατοίκον παράδοση, να βεβαιωθείτε ότι ο χώρος αποθήκευσης είναι προσβάσιμος για τα οχήματα που θα σας παραδόσουν και θα στοιβάξουν τα ξύλα της παραγγελίας σας.

Αυτό που πρέπει να προσέξετε είναι ο χώρος που θα αποθηκεύεται τα ξύλα σας να είναι στεγανός για παράδειγμα να έχει μια καλή στέγη που θα εμποδίζει την οποιαδήποτε υγρασία να περάσει στα ξύλα σας. Το καυσόξυλο πρέπει να στοιβάζεται πάνω από το έδαφος για να αποφευχθεί η υγρασία που έρχεται μέσα από το σωρό. Μια παλέτα, παρέχει μια πραγματικά καλή βάση πάνω στην οποία μπορείτε να στοιβάζετε τα ξύλα σας .

Το μυστικό της σωστής αποθήκευσης ξύλου είναι η καλή ροή αέρα. Με τον ίδιο τρόπο που χρειάζεστε πάντα αέρα γύρω από το κούτσουρο κατά την καύση, το ίδιο ισχύει και για την αποθήκευση του. Βεβαιωθείτε ότι όλες οι πλευρές του χώρου επιτρέπουν τη μέγιστη δυνατή ροή αέρα σε όλη τη στοίβα των κορμών καθώς επίσης ότι τα ξύλα σας είναι τακτοποιημένα σωστά, ευνοόντας την καλή ροή αέρα.
Η τοποθέτηση ενός νάυλον στη στοίβα αντί στέγης και σε big bag δεν είναι σίγουρα ιδανική, καθώς περιορίζει τη ροή του αέρα στην στοίβα και τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού μπορεί να οδηγήσει σε εφίδρωση και ανάπτυξη μούχλας.
Οι παλέτες μας προσφέρουν τον ιδανικότερο τρόπο αποθήκευσης διότι επιτρέπουν την ροή αέρα από όλες τις πλευρές , δεν έχουν επαφή με το έδαφος καθώς με ένα απλό νάυλον μόνο στην κορυφή ή κάτω από ένα υπόστεγο τα ξύλα μπορούν να ξεραθούν χωρίς επιπλέον κόπο για στοίβαξη.